top of page
viber_slika_2024-04-12_13-54-49-476_edited.jpg

O MENI

Martina Borić, dipl.ing.agr.,

edukantica psihoterapije pod supervizijom

Ja sam Martina Borić, rođena sam Varaždinka, mama, supruga, kćer i sestra.

Nakon što sam se ostvarila u privatnom poduzetništvu, odlučila sam se vratiti svojoj primarnoj želji - psihologiji. Kroz život sam vrlo otvorenog uma pristupala novim znanjima, pa čak je i dio mog skripta uvijek tražiti nešto drugačije, nešto što nemaju ili ne rade ostali. Upoznala sam brojne ljude čije su me životne priče inspirirale, pa sam puno čitala i proučavala. Kroz to sam vrijeme završila i tečajeve kineske medicine, akupunkture laserom i tuinu terapiju. Završila sam i prvi stupanj Theta Healing edukacije.

Završila sam propedeutiku psihoterapije koja je zakonska obaveza svim psihoterapeutima koji nisu primarno medicinske struke ili pomagačkih zanimanja (psihologija, sociologija, rehabilitacija i slično).

Sada sam edukant  psihoterapijskog smjera transakcijske analize i psihoterapeut/savjetnik pod supervizijom. To znači da sve što radim, radim u suradnji s drugim iskusnijim stručnjacima iz područja transakcijske analize ili nekih drugih psihoterapijskih pravaca. Članica sam Udruge transakcije analize, UTA-e. Osim transakcijske analize odradila sam edukacije iz područja kognitivno bihevioralne terapije, partnerske terapije, geštalt terapije i mnoge druge.

Kroz rad kombiniram znanja iz tjelesne terapije i psihoanalize, no primarno radim po postavkama transakcije analize. Psihoedukacija mi je važan alat za rad, pa svojim klijentima često crtam i raščlanjujem situacije.

Za sebe volim reći da sam terapeut sa iskustvom. Kroz osobni rast puno sam naučila o vlastitim procesima te razumijem koliko boli može biti u nekim životnim situacijama. Razumijem i trenutak kad mislite da ste sami i da se samo vi tako loše osjećate. Moja je duboka želja i nekako magično uvjerenje da ću pomoći svima kojima to treba, i bez obzira što znam da to nije uvijek moguće, sigurna sam da je moguće za neke. Kroz iskustvo i znanje. Niste sami, to je možda najvažnija poruka koju vam želim prenijeti.

Tematika s kojom radim su anksioznost, majčinstvo, partnerski i poduzetnički izazovi, rad s traumom, osvještavanje i otkrivanje svih onih prepreka koje nas sprečavaju da budemo autentičnija i sretnija verzija sebe, poteškoće sa ostvarivanjem vlastitih potencijala, zastoji u životu i općenito svi životni izazovi s kojima se susrećemo. Psihoterapija i savjetovanje služe da očuvamo mentalno zdravlje, da rastemo, sazrijevamo, osvještavamo, opraštamo sebi i drugima te učimo voljeti svaki naš dio.

Veselim vam se.

bottom of page