top of page
bbk.jpg

O MENI

Berta Bacinger Klobučarić, prof.psih.,

klinička psihologinja

Po struci sam psihologinja s 27-godišnjim iskustvom u područjima psihološkog savjetovanja i psihoterapije kod osoba narušenog mentalnog zdravlja (završen II. stupanj bihevioralno-kognitivne psihoterapije); također dugogodišnje iskustvo psihodijagnostike (u Prvostupanjskom tijelu vještačenja, u Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, članica Povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djece).

 

Stalno sam zaposlena u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, s bogatim iskustvom kreiranja i provođenja preventivnih programa, publiciranja, istraživanja,  organizacije i koordinacije javnih aktivnosti iz domene mentalno-zdravstvene zaštite, suradnje s medijima i raznim institucijama i organizacijama.

 

Članica sam Radne skupine za razvoj standardiziranog edukativnog programa i materijala za unaprjeđenje zdravstvene pismenosti u području mentalnog zdravlja djece i mladih u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“ - PoMoZi Da. Stalno doeducirana - "Trening s agresivnom djecom"; "Zaštita mentalnog zdravlja osoba s intelektualnim teškoćama"; MOVE (Kratka motivacijska intervencija); REBT Racionalno-Emotivno Bihevioralna Terapija), edukacije iz domene psihodijagnostike (Wartegg test crteža, MMPI-2, WISC IV,  WAIS-IV-HR…), i drugo.

 

Zagovornica sam zdravih stilova života koji pridonose dobrom mentalnom zdravlju: planinarim, trčim, bicilkliram, zdravo se hranim, održavam dobre odnose u obitelji i prijateljstva, čitam, proučavam umjetnička djela, rješavam enigmatiku, pjevam u zboru, volim.

U kabinetu provodim psihološku procjenu za djecu i mlade te edukacije iz područja mentalnog zdravlja.

bottom of page